Valná hromada 24. 1. 2009

Valná hromada našeho klubu se konala v sobotu, 24.1.2009 v malém sále Městského úřadu v Trutnově.

Program:
– přivítání (předseda P. Janata)
– zpráva o činnosti za rok 2008 (P. Janata)
– zpráva hospodáře (ing. Houdek)
– zpráva předsedy revizní komise (ing. Kubišta)
– návrh činnosti na rok 2009 (P. Janata)
– diskuse
– závěr
– přednáška pana Slavomila Strnada
Předseda klubu ve zprávě o činnosti v uplynulém roce kladně zhodnotil zájezd do Moravského Krumlova, účast na oblastních výměnných schůzkách, účast na křtech známek v Třebechovicích, Malých Svatoňovicích a Poděbradech a výstavu Praga 2008. Dále se zmínil o členských příspěvcích, výměně svazových legitimací a 80. výročí založení klubu, na jehož počest bychom chtěli uspořádat výstavu ve staré radnici, na níž bychom se prezentovali svými sběratelskými skvosty.

Hospodář ing. Houdek svou zprávou informoval přítomné členy klubu o stavu hospodaření za uplynulý rok a stavu pokladny a účtu.

Předseda revizní komise konstatoval, že hospodaření je vedeno správně a s majetkem je nakládáno účelně.

Ve zprávě o náplni činnosti na letošní rok navrhl předseda P. Janata uskutečnit výstavu známek a dalšího filatelistického materiálu k 80. výročí klubu 22.4. ve Staré radnici. Dále pokračovat ve výměnných oblastních schůzkách, které by chtělo obohatit o krátké besedy na dané téma za účasti všech přítomných.

V diskusi vystoupil pan Rieger s příspěvkem o malém zájmu o výpůjční materiál v městské knihovně.

Pan Fiala se dotazoval na stav členů v klubu a poplatek v knihovně. Poukazoval na větší spolupráci s vedením České pošty s. p. ve vztahu na internet a znázorňování kupónů ve známkových sešitkách. Dále byl vznesen dotaz k činnosti mládeže. Ta v minulých letech zcela vymizela pro nulový zájem.

V besedě se Slavomilem Strnadem jsme se seznámili s jeho názorem na sbírání všech druhů dopisnic (z nichž nám některé předvedl), ale i názorem na loňskou výstavu Praga 2008. Mezi členy klubu nechal kolovat nový barevný katalog dopisnic.

Valné hromady se zúčastnilo na 35 členů a 2 hosté.

Zapsala ing. Hana Horynová